Sosyal Medya:

27 Aralık 2012

Kalp Krizine Dair Belirtiler

İnsan yaşantısını en olumsuz etkileyen rahatsızlıkların başında kalp krizi gelmektedir. Ne yazık ki ülkemizde de bir çok vatandaşımızın ölümüne neden olan bu hastalık ani bir şekilde ortaya çıkmakta ve kalıcı hasarlar bırakmaktadır. Hatta vak'aların büyük bir kısmı ölümle sonuçlanmaktadır. Bu rahatsızlık meydana gelmeden önce sinyal gibi bir kaç belirti göstermektedir. Yazımızda sizlere bu belirtilerden bahsedeceğim.

kalp krizi belirtileri



Göğüsün orta kısmında yeri tam belli olmayan bir ağrı. Son derece rahatsız edici olan bu ağrı çoğu kez nefes kesici olarak tarif edilir.

Ağrı genelde vücudun diğer organlarında da görülür. Yani yayılıcı bir özelliği vardır. Hareket etmeniz halinde şiddetini arttırırken dinlenme pozisyonunda etkisi azalır. Kısa süreliğine bir iyileşme hissi verir. Ancak bu dikkate alınıp doktora gidilmelidir. Tekrarlama olasılığı oldukça fazladır ve bu tekrarda risk artar.

Göğüste çarpıntı, nefes alışverişinin bozulması.

Kalp krizi geçiren insanların çoğu aynı zamanda baş dönmesi şikayetinden de şikayetçi olur. Bununla birlikte mide bulanması/yanması yada kolda uyuşma diğer yan belirtilerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder