Sosyal Medya:

27 Aralık 2012

Diş Ağrısına Karşı Koca Karı İlaçları

diş ağrısına ne iyi gelir
Diş ağrısı insanı hayattan bezdiren büyük bir beladır. Çoğu zaman dişçilerin ve eczanelerin kapalı olduğu gece geç saatlerde yakalanırız bu ağrıya. Sanki bizi gözetliyormuş gibi en çaresiz anımızı gözetler. İşte bu tip durumlarda evde pratik bir kaç yolla ağrıyı azaltabiliriz. Halk arasında koca karı ilaçları olarak nitelendirdiğimiz bu alternatif tıp yöntemlerini pek tavsiye etmesek dahi zorda kalınca mecbur yöneliyoruz. İşte o ilginç ve bir o kadar faydalı yöntemlerden bazıları.



En çok kullanılan alternatif tıp önerisi pamuk ve az miktar rakı. Halkımızın rakıya düşkünlüğü ortadayken diş ağrısında da en sık kullanılan tedavi yöntemi oldu bu. Pamuğa damlatılan rakı yanağa tutularak diş ağrısı hafifletilir. Rakının uyuşturucu etkisi bu tedavide işimize yarayacak en temel özellik.

Eğer ağrı iltihaptan kaynaklanıyorsa sıcak su iyi bir çözüm olacaktır. Çaydanlık yada şofbende kaynatılan yüksek sıcaklıktaki su ile ağız gargara yapılır, iltihabın akması sağlanır. Bu yöntem hem fazla acı vermeyişi hem de iltihaba karşı etkili bir çözüm olmasıyla tercih edilebilir. Tabi sadece iltihap durumunda.

Buz koymak geçici ama etkili bir çözümdür. Buz torbasına doldurduğunuz buz ile yüzünüzü uyuşturabilir, kısa süre de olsa ağrıdan kurtulabilirsiniz. Devamlılığı yoktur ancak keskin ağrılara karşı kullanılabilir. Ağrıdan bıkıp az da olsa nefes almak isteyenlere tavsiyemdir.

Bu tedavi yöntemlerinin dışında daha bir koca karı yöntemi olan sigara dumanını ağızda bekletmek, zeytini ağızda ezmek, işaret parmağı ile baş parmak arasına buz koymak, sirke yada tuzlu su ile gargara yapmak, asprini diş ağrısının olduğu yerde çiğneyerek eritmek ve soda içmek gibi ilginç öneriler de vardır. Tabi en kestirme yol vaktiniz varsa diş hekimine gitmek.

0 yorum:

Yorum Gönder